Klantenservice
+31 6 17 36 30 17

Giftcard
Meer informatie

Smaak, opname & oplosbaarheid opnieuw uitgevonden

  • Met volle romige smaak door fermentatie
  • Beter opneembaar dan ongefermenteerde eiwitten
  • Eiwitten zorgen voor meer spieropbouw en sterkere spieren

Eiwitten voor sterkere spieren

Eiwitten zijn onmisbaar voor ons lichaam, maar voor sporters zijn ze nóg belangrijker. De gemiddelde eiwitbehoefte van mensen die sporten ligt namelijk hoger dan die van mensen die niet sporten. Door regelmatig eiwitten te consumeren stimuleer je spieropbouw en zorg je voor sterkere spieren. Daarnaast ondersteunen ze het herstel van spierweefsel na de training.

Eiwitrijke voedingsbronnen

Eiwitten bestaan uit verschillende aminozuren, waarvan we er 9 uit onze voeding moeten halen. Zowel dierlijke als plantaardige voedingsmiddelen bevatten eiwitten, maar de hoeveelheid en kwaliteit kunnen variëren.

  • Dierlijke eiwitten: bevatten in principe alle essentiële aminozuren in de juiste verhoudingen.
  • Plantaardige eiwitten: missen soms bepaalde aminozuren, zoals lysine in granen en methionine/cysteïne in peulvruchten.

Tofu en soja zijn uitzonderingen, aangezien deze van nature complete eiwitbronnen zijn. 

Tabel 1: hoeveelheid eiwitten in plantaardige producten.

Plantaardig dieet? Eet gevarieerd

Om een volledig aminozuurprofiel binnen te krijgen met plantaardige voeding, is het belangrijk om gedurende de dag verschillende eiwitbronnen te consumeren. Door het combineren van granen, peulvruchten, paddenstoelen, noten, pitten en zaden is het doorgaans mogelijk om voldoende eiwitten uit je voeding binnen te krijgen.

Vegan Protein

Krijg jij onvoldoende eiwitten binnen of wil jij als fanatiek sporter je eiwitinname ondersteunen? Met Vegan Protein kun je een heerlijke, romige plantaardige eiwitshake maken. Per shake krijg je 24 gram hoogwaardig eiwitten binnen.

Onderscheidend door fermentatie

Vegan Protein onderscheidt zich door FermentIQ™. Met deze unieke technologie worden erwten- en rijstproteïnen gefermenteerd met de shiitake paddenstoel. Dit resulteert in een betere smaak, verhoogde opname en verbeterde oplosbaarheid.

Volle, romige smaak

Ongefermenteerde plantaardige eiwitten hebben vaak een onaangename smaak. Bittere, aardse en kartonachtige tinten maken het drinken van een eiwitshake minder prettig. Vegan Protein heeft dit probleem niet! De unieke fermentatie technologie neutraliseert namelijk het intense smaakprofiel (zie staafdiagram hieronder). Hierdoor kun je genieten van een shake met een milde smaak en milkshake achtige textuur.

100% natuurlijk

Vegan Protein is alleen gezoet met de bladeren van de steviaplant. Daarnaast bevat het een natuurlijk vanille aroma.

Verbeterde opname en oplosbaarheid

Het fermentatieproces zorgt ook voor een optimale opname en een goede oplosbaarheid. Het innovatieve proces levert drie belangrijke voordelen op:

1. Verbeterde opname door minder fytinezuur

Erwten en rijst bevatten fytinezuur, een antinutriënt dat de opname van voedingsstoffen negatief kan beïnvloeden. Fermentatie vermindert de hoeveelheid fytinezuur met wel 50%, waardoor je lichaam de eiwitten uit Vegan Protein beter kan opnemen.

2. Snellere opname door kleinere eiwitten

Fermentatie verkleint de eiwitmoleculen, waardoor ze tot 35% sneller worden opgenomen dan ongefermenteerde eiwitten. Hierdoor kunnen de eiwitten sneller gebruikt worden voor de opbouw en het herstel van de spieren na de training.

3. Beter oplosbaar door kleinere eiwitten

De kleinere eiwitmoleculen zorgen ook voor een betere oplosbaarheid. Vegan Protein is 2,5 keer beter oplosbaar dan ongefermenteerde erwt- en rijstproteïne mixen. In vergelijking met rijst proteïne is het zelfs 8,5 keer beter oplosbaar! Meng Vegan Protein met water of plantaardige melk zonder klontvorming.

MycoTechnology™ is #1 in fermentatie

MycoTechnology™ is de ontwikkelaar van FermentIQ™. Ze onderscheiden zich door innovatieve en biologische voedselverwerking, met een ongeëvenaarde focus op duurzaamheid en kwaliteit.

Awardwinnaar FermentIQ™
Awardwinnaar FermentIQ™

De toewijding van MycoTechnology werd in 2023 beloond met een prestigieuze prijs. FermentIQ won de Health Innovation Award op de 2023 Food Ingredients Europe Innovation Awards.

Aminozuurprofiel

In tegenstelling tot veel plantaardige voedingsbronnen, bevat Vegan Protein een compleet aminozuurprofiel. Dit betekent dat het alle 9 essentiële aminozuren bevat die je lichaam niet zelf kan produceren. Maar liefst 39% van Vegan Protein bestaat uit deze essentiële aminozuren (EEA).

BCAA’s in optimale verhouding

Vegan Protein bevat de BCAA’s leucine, isoleucine en valine in de optimale 2:1:1 verhouding. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze verhouding de spiergroei stimuleert. BCAA’s maken 20% van Vegan Protein uit.

Shopping Cart 0
No products in the cart.

Verwen je dierbaren

Verwen de mensen van wie je houdt met een heerlijke behandeling of arrangement van onze haarkliniek en geweldige haargroeiontspanningstherapie. Geef een haarcadeaubon voor verschillende behandelingen en pakketten cadeau! Geef de haarbehandeling bijvoorbeeld als cadeau voor een verjaardag, Valentijnsdag, huwelijk, Vaderdag, Moederdag, Kerst, Sinterklaas of gewoon als productpakket. Bent u op zoek naar een gelegenheid voor uw bedrijf om een ​​origineel cadeau te geven, medewerkers, klanten te feliciteren of collega’s te belonen? Ook de haargroeibehandelingen zijn een goed voorbeeld van een perfect cadeau! De haarbehandelingen zijn ook te combineren met mooie geschenkverpakkingen waarin u een selectie van onze topproducten voor haarverzorging voor elk klimaat kunt plaatsen.