Klantenservice
+31 6 17 36 30 17

Giftcard
Meer informatie

Onze favoriet voor je huid

  • Maakt de huid zachter, gladder en soepeler
  • Natuurlijke huidverjonging
  • Vitamine C draagt bij aan de collageenvorming, wat de huid verstevigt

NIEUW! Vanaf nu is Collageen Solugel® ook te bestellen met een heerlijke, verfrissende tropical smaak. Geniet van dezelfde voordelen van Collageen Solugel®, maar nu met een exotische twist. De smaakvariant is gezoet met de bladeren van de steviaplant, een natuurlijke zoetstof. Laat je verrassen door Collageen Solugel® Tropical of blijf genieten van de vertrouwde variant.

Collageen: het meest voorkomende eiwit

Collageen is één van de belangrijkste eiwitvormen in ons lichaam, goed voor maar liefst 30% van onze totale eiwitmassa. Je vindt het terug in verschillende soorten weefsels, zoals de huid, pezen, kraakbeen, spieren en bloedvaten. We maken collageen zelf aan, maar vanaf ons 25e levensjaar neemt de aanmaak structureel af. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de elasticiteit van de huid minder en ontstaan er fijne lijntjes en rimpels. 

Collageen in voeding

Collageen is van nature te vinden in de huid, botten, kraakbeen en pezen van dieren. Vis met de huid eten of een kom bottenbouillon drinken zijn prima manieren om je collageeninname te verhogen.

Daarnaast kun je de lichaamseigen productie van collageen een boost geven door te focussen op een aantal belangrijke voedingsstoffen:

  • Aminozuren: dit zijn de bouwstoffen van collageen en zijn te vinden in dierlijke producten zoals vlees, vis, gevogelte en eieren, en plantaardige voeding zoals peulvruchten, granen en noten.
  • Vitamine C: deze vitamine is nodig voor de collageenaanmaak en zit in voeding zoals citrusvruchten, aardbeien, paprika’s en broccoli.

Voor een zachte, gladde en soepele huid

Een mooie huid begint van binnenuit. Collageen Solugel® is onze eerste aanbeveling voor de huidverzorging. Het helpt bij het behoud van de elasticiteit, stevigheid en hydratatie ervan. Collageen Solugel® vermindert daarmee de zichtbare tekenen van het ouder worden en helpt de huid er stralender uit te laten zien.

Verzorging van haren en nagels

Collageen draagt ook bij aan mooie haren en nagels en past daarmee perfect in jouw beautyroutine. Het ondersteunt dik, stevig en glanzend haar en sterke nagels.

Collageen Solugel® of SilSolutions®?

Collageen Solugel® is onze eerste keuze voor verzorging van de huid. Wil jij naast een mooie huid ook sterke, glanzende haren? SilSolutions® helpt het haarvolume te verbeteren en is daarmee een mooie aanvulling op Collageen Solugel®. 

Krachtig duo met vitamine C

Vitamine C is toegevoegd om de werking van Collageen Solugel® te ondersteunen. De vitamine draagt bij aan de vorming van collageen, wat de huid verstevigt. Daarnaast speelt het een rol bij de aanmaak van kraakbeen en botten, ondersteunt het de conditie van het tandvlees en is het van belang voor soepele aderen. 

Infographic Collageen Solugel® poeder

Samen met vitamine D voor sterke botten 

De werking voor de botten en het gebit is tweezijdig door de toevoeging van vitamine D. De zonnevitamine is namelijk goed voor het gebit en zorgt voor het behoud van sterke botten. Dit gebeurt voornamelijk doordat vitamine D zorgt voor een verhoogde calciumopname in de botten.

Gehydrolyseerde collageenpeptiden voor beste opname

We winnen collageen uit dierlijke bronnen. De populairste bronnen zijn vis en rund, waarvan de laatstgenoemde ook de basis is voor ons collageen-supplement. Uit de huiden extraheren we gelatine, die we vervolgens hydrolyseren. Hierbij wordt de proteïnesoort op molecuulniveau kleiner gemaakt, rond de 3,3 kilodalton. Deze kleinere collageen peptiden neemt ons lichaam beter op, waardoor we meer effect ondervinden van het collageen. Dit gebeurt met behulp van natuurlijke enzymen die de aminozuurketens opknippen in kleinere, behapbare stukken.

99% puur collageen 

Daarnaast zijn er verschillende typen collageen. Ons product bestaat uit collageen type I, omdat het lichaam hier voor 90% uit bestaat. Bovendien gebruiken de meeste soorten weefsels type I, in vergelijking met type II en III. Ons product bestaat maar liefst uit 99% puur collageen, doordat er geen onnodige toevoegingen inzitten.

Beste aminozuurprofiel beschikbaar

Eiwit is opgebouwd uit aminozuren. Er zijn maar liefst 22 aminozuren, met ieder weer net een andere functie. Collageen bestaat uit 18 soorten aminozuren, waarin proline, glycine en hydroxyproline het grootste aandeel hebben, namelijk zo’n 55 procent.

Glycine, proline en hydroxyproline 

Ons collageen product is een bron van pure eiwitten en heeft het beste aminozuurprofiel beschikbaar. Zo zijn de hoofdbestanddelen van collageen, glycine en proline, rijkelijk vertegenwoordigd voor de beste kwaliteit. In tegenstelling tot andere soorten eiwitten zijn onze collageenpeptiden ook rijk aan hydroxyproline. Daarnaast bevat ons collageen product 8 van de 9 aminozuren die essentieel zijn voor ons lichaam.

Aminozuurprofiel

Aminozuurprofiel legenda

Solugel® is koploper op collageengebied

Na uitgebreid onderzoek kozen we voor het uiterst duurzame Solugel®. Deze nutriëntenontwikkelaar is de koploper op collageengebied, en uitgebreid klinisch getest. 

Zuiver en goed opneembaar

Hun product is uiterst zuiver, met maar liefst 99% puur collageen. Ook heeft het een zeer hoge opneembaarheid: binnen 15 minuten na inname werd hun collageen al in de bloedbaan teruggevonden.

Uiterst duurzaam

Maar dat is niet alles: Solugel® is uitermate duurzaam. Hun grasgevoerde runderen worden grootgebracht in de weides van Argentinië, op boerderijen met diervriendelijke protocollen. Hier ontvangen ze de beste medische zorg. Al hun grondstoffen zijn bovendien volledig traceerbaar dankzij de officiële oorsprongscertificaten.

Goed oplosbaar, geen klontjes en neutrale smaak

Door de fijne poedervorm is ons collageen gemakkelijk in te nemen. Het lost eenvoudig op in jouw drankje naar keuze, koud of warm. Je hoeft dus niet bang te zijn voor klontjes. Ons collageen kan temperaturen tot 80 graden goed verdragen. Bij hogere temperaturen kan de werkzaamheid van het collageen minder worden, dus schenk liever geen kokend water over je collageenpoeder. Voeg het poeder toe wanneer je gaat drinken, dan zit je sowieso goed. 

Tip: meng het collageenpoeder door een warm of koud drankje (zoals water), door de neutrale smaak en geur proef je er bijna niks van. Met de handige maatschep heb je bovendien meteen de juiste dagdosering te pakken. Dus scheppen, roeren, en drinken maar!

Collageenpoeder glas

Shopping Cart 0
No products in the cart.

Verwen je dierbaren

Verwen de mensen van wie je houdt met een heerlijke behandeling of arrangement van onze haarkliniek en geweldige haargroeiontspanningstherapie. Geef een haarcadeaubon voor verschillende behandelingen en pakketten cadeau! Geef de haarbehandeling bijvoorbeeld als cadeau voor een verjaardag, Valentijnsdag, huwelijk, Vaderdag, Moederdag, Kerst, Sinterklaas of gewoon als productpakket. Bent u op zoek naar een gelegenheid voor uw bedrijf om een ​​origineel cadeau te geven, medewerkers, klanten te feliciteren of collega’s te belonen? Ook de haargroeibehandelingen zijn een goed voorbeeld van een perfect cadeau! De haarbehandelingen zijn ook te combineren met mooie geschenkverpakkingen waarin u een selectie van onze topproducten voor haarverzorging voor elk klimaat kunt plaatsen.