Klantenservice
+31 6 17 36 30 17

Giftcard
Meer informatie

Gratis verzending vanaf €120, Shop nu: MYSA COSMETICS

Gratis verzending vanaf €120, Shop nu: MYSA COSMETICS

Jeukende hoofdhuid

Laat nu jouw jeukende hoofdhuid natuurlijk behandelen

Het is niet alleen een enorm vervelend gevoel wanneer je last hebt van een jeukende hoofdhuid, ook in gezelschap kan het heel vreemd overkomen als je steeds aan je hoofd moet krabben. Er zijn veel oorzaken voor het ontstaan van een irritatie op je hoofdhuid. In deze blog leggen we uit wat deze oorzaken kunnen zijn, wat je zelf tegen een jeukende hoofdhuid kunt doen, hoe je jouw jeukende hoofdhuid natuurlijk kunt behandelen en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Oorzaken van een jeukende hoofdhuid

Er zijn veel verschillende oorzaken voor een jeukende hoofdhuid. We lichten er een paar veel voorkomende oorzaken voor je uit.

Droge hoofdhuid
Een droge hoofdhuid kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld ontstaan door je haar te vaak te wassen. Ook kan het komen door te veel stress. Is het winter? Dan komt een droge hoofdhuid ook regelmatig voor.

Roos
Gewoonlijk vernieuwen de cellen op je hoofdhuid zich regelmatig. Oude cellen laten tegelijkertijd los. Bij roos gaat het loslaten van oude cellen twee keer zo snel dan normaal. Oorzaken van roos kunnen onder andere zijn stress, ongezond eten, gevoeligheid voor bepaalde verzorgingsproducten en het verkeerd wassen van je haar.

Irritatie huidverzorgingsproducten
Bepaalde huidverzorgingsproducten kunnen je hoofdhuid doen irriteren. Dit kan onder andere komen door bestanddelen van parfum, shampoo en andere producten. Een bekende irritatie die voorkomt, is die je krijgt wanneer je een bepaald merk shampoo gebruikt.

Stress
Heb je last van stress? Dan kan het wel eens voorkomen dat je jeuk krijgt aan je hoofdhuid. Vervolgens is de kunst om niet te krabben, want dat maakt het alleen maar erger.

Wat kun je zelf doen tegen een jeukende hoofdhuid?

Nu we weten welke veel voorkomende oorzaken er zijn van een jeukende hoofdhuid, willen we er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Per oorzaak leggen we je uit hoe je jouw jeukende hoofdhuid natuurlijk kunt behandelen.

Droge huid
Natuurlijke oliën kunnen een oplossing zijn voor een droge hoofdhuid. Deze oliën voeden en hydrateren namelijk je huid. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld kokosolie en aloë vera. Door het oliën van je hoofdhuid in je dagelijkse routine mee te nemen, vergeet je het niet en kan het zomaar zijn dat je in een korte tijd geen last meer hebt van een droge huid.

Roos
Voor het natuurlijk behandelen van roos, geldt eigenlijk hetzelfde als voor de behandeling van een droge huid. Het hydrateren van je hoofdhuid vermindert de kans op roos. Je zou daarom bijvoorbeeld Tea Tree Olie of arganolie kunnen proberen om je jeukende hoofdhuid natuurlijk te behandelen.

Irritatie huidverzorgingsproducten
Heb jij last van irritatie van huidverzorgingsproducten? Dan is de behandeling voor een jeukende hoofdhuid eenvoudig. Overstappen op natuurlijke haarproducten verhelpt dit probleem dan gemakkelijk en snel. Bekijk eens onze webwinkel voor natuurlijke huidverzorgingsproducten.

Stress
Hoe kun je een jeukende hoofdhuid behandelen bij stress? Het klinkt waarschijnlijker makkelijker dan het is. Je moet leren te ontspannen en leren om je stress te reduceren. Maar hoe doe je dat? Er zijn eigenlijk heel veel manieren hoe je stress kunt verminderen. Eén van de meest populaire manieren op dit moment is yoga. Een andere manier om te ontspannen is om te kijken naar de bron van de stress, en daar goed mee leren om gaan of om ermee te stoppen. Want zeg nou zelf, hoe minder stress in je leven, hoe beter toch? En ook nog eens beter voor je hoofdhuid.

Wat wij voor jou kunnen doen

Als je al verschillende dingen geprobeerd hebt, en last blijft houden van een jeukende hoofdhuid, dan kijken wij graag met je mee of wij je kunnen helpen met een op maat gemaakte behandeling voor jouw jeukende hoofdhuid. Daarnaast kunnen we je ook deskundig advies geven over welke haarproducten je kunt gebruiken. Neem hiervoor contact met ons op.

Samenvatting

Kun je een jeukende hoofdhuid natuurlijk  behandelen? Ja, in de meeste gevallen is dit mogelijk. Zeker als je jeukende hoofdhuid het gevolg is van een van de vier bovengenoemde oorzaken. Voor al deze oorzaken (een droge huid, roos, irritatie huidverzorgingsproducten en stress) zijn er natuurlijke producten die de oorzaak effectief te lijf gaan. Neem contact met ons zodat we samen jouw jeukende hoofdhuid kunnen behandelen.

Shopping Cart 0
No products in the cart.
MYSA-dik-300x66

Verwen je dierbaren | GIFTVOUCHER

Verwen de mensen van wie je houdt met een heerlijke behandeling of arrangement van onze haarkliniek en geweldige haargroeiontspanningstherapie. Geef een haarcadeaubon voor verschillende behandelingen en pakketten cadeau!