Klantenservice
+31 6 17 36 30 17

Giftcard
Meer informatie

Vitaminen & mineralen voor de mannelijke sporter

  • Goed voor het energieniveau*
  • Ondersteunt botten en spieren*
  • Helpt spieren opbouwen**

Vitaminen en mineralen uit voeding

Bij een krachttraining of hardloopsessie zet je je lichaam flink aan het werk. Om optimale resultaten te behalen, is het essentieel om je lichaam de juiste voedingsstoffen te geven. De belangrijkste brandstof voor sporters tijdens intensieve inspanning zijn koolhydraten. Voor de groei en het herstel van spieren zijn eiwitten daarentegen belangrijk.

  • Koolhydraten haal je uit groenten, fruit, aardappel, quinoa, haver, zuivel en volkoren producten.
  • Eiwitten haal je uit vlees, vis, eieren, zuivel, noten, zaden en peulvruchten.

Afgezien van deze macronutriënten, zijn er ook bepaalde vitaminen en mineralen die extra ondersteuning bieden voor zaken zoals spieren en energieniveau.* Hieronder vallen B-vitaminen, vitamine C, vitamine D, magnesium en ijzer. Zorg voor een dieet dat rijk is aan groenten, fruit, vlees, vis, zuivel, peulvruchten, noten en zaden.

Multi Dag Man Sport

Ben jij een man die regelmatig sport? Met de Multi Dag Man Sport kun je jouw voedingspatroon aanvullen met nutriënten die je gedurende de dag ondersteunen in je actieve levensstijl. In de dagformule zitten voedingsstoffen die gunstig zijn voor sportende mannen zoals B-vitamine, vitamine C en ijzer. Daarnaast zijn extracten van groene thee, ashwagandha en shilajit toegevoegd.

B-complex is goed voor het energieniveau

De B-vitamines dragen bij aan fitheid en ondersteunen het energieniveau. Perfect voor al je sportieve activiteiten gedurende de dag. Maar dit vormt slechts een van de vele voordelen van het B-complex voor sporters:

  • Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12 en biotine activeren de natuurlijke energie in het lichaam
  • Vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en foliumzuur helpen bij vermoeidheid
  • Vitamine B1 heeft een gunstige werking op het hart
  • Vitamine B6, B12 en foliumzuur ondersteunen het immuunsysteem
  • Vitamine B1, B3, B6, B12, biotine en foliumzuur zijn goed voor het concentratievermogen

De veilige vorm van vitamine B6

In de Multi Dag Sport Man zit vitamine B6 in de vorm van P-5-P, een biologisch actieve vorm die goed door het lichaam wordt geabsorbeerd. Voor deze specifieke B6-vorm zijn er geen bijwerkingen gemeld. Bovendien ligt de dosering (3 mg) in deze multi vér onder de maximale aanvaardbare dagelijkse dosis (21 mg).

Actieve foliumzuur en vitamine B12 voor beter opname

Vitamine B12 en foliumzuur moeten in het lichaam eerst omgezet worden voordat ze benut kunnen worden. Deze complexe processen kunnen echter moeizaam verlopen. De Multi Dag Sport Man bevat daarom de biologisch actieve vormen van deze vitamines: foliumzuur als 5-MTHF en vitamine B12 als methylcobalamine en adenosylcobalamine. Het lichaam hoeft deze natuurlijke vormen niet meer om te zetten, waardoor ze direct bruikbaar zijn (zie figuur 1 en 2).

Figuur 2: omzettingsproces foliumzuur

Ashwagandha helpt om spieren op te bouwen**

Ashwagandha is een van de meest veelzijdige kruiden uit de traditionele Indiase geneeskunde (Ayurveda). Het kruid staat onder andere bekend om zijn ondersteunende rol bij de werking van de spieren, het energieniveau en de mannelijke potentie.** Ashwagandha draagt bij aan de groei van spiermassa en speelt daarmee een rol bij het behoud van sterke spieren.** Daarnaast houdt het kruid het energieniveau op peil en is goed voor het uithoudingsvermogen.**

Veiligheid van Ashwagandha

Recent is de veiligheid van Ashwagandha in diverse media in twijfel getrokken. Ashwagandha staat op de positieve lijst van verschillende EU-lidstaten en is over het algemeen veilig te gebruiken. Er zijn zeer zeldzame gevallen bekend waarbij leverproblemen optraden tijdens het gebruik van Ashwagandha. Er is echter nog geen wetenschappelijk verband aangetoond tussen Ashwagandha en het effect op de lever.

Bij het bijwerkingencentrum Lareb zijn de afgelopen 23 jaar slechts enkele (4) meldingen over Ashwagandha binnengekomen. Het is belangrijk om alert te zijn bij het gebruik van schildkliermedicijnen en antidepressiva. Gebruik tijdens zwangerschap of borstvoeding wordt uit voorzorg afgeraden. Voor de meeste mensen is Ashwagandha veilig te gebruiken.

IJzer & vitamine C: een perfect team 

Vitamine C en ijzer mogen niet missen in een multivitamine voor sporters. IJzer draagt bij aan de aanmaak van rode bloedlichaampjes en is daarmee betrokken bij het transport van zuurstof. Vitamine C ondersteunt dit proces door het ijzergehalte in het bloed te verhogen. Bovendien is deze vitamine belangrijk voor de bloedvaten.

Daarnaast is dit ijzersterk team goed voor de weerstand, van belang voor de energiehuishouding en helpt bij vermoeidheid. De dosering van vitamine C zorgt ervoor dat je deze in de meeste gevallen niet apart hoeft te suppleren.

OPC is goed voor de bloedcirculatie**

De krachtige antioxidanten OPC (oligomerisch proanthocyanidine) zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals bessen, druiven, chocolade en thee.** OPC zijn door hun celbeschermende werking goed voor hart en bloedvaten, wat gunstig is voor de bloeddruk en doorbloeding.**

Shilajit (Sabinsa®) ondersteunt de mannelijke potentie **

Ook het kruid shilajit heeft zijn roots in de Ayurvedische geneeskunde. Deze plant ondersteunt een normaal libido, is goed voor de prostaat en helpt bij het normaal blijven plassen.**

Sabinsa® garandeert kwaliteit en veiligheid

Fabrikant Sabinsa® staat bekend om zijn toewijding aan hoge kwaliteitsnormen in de productie van Ayurvedische ingrediënten. Het shilajit extract wordt vervaardigd onder strenge kwaliteitsgaranties, wat resulteert in een product dat niet alleen veilig is maar ook voldoet aan de verwachtingen van een optimale standaardisatie. Het extract bevat minimaal 60% humuszuur en 20% fulvinezuur, de stoffen die voor de werkzaamheid zorgen.

Multi Nacht Man Sport

Na een sportieve dag voorziet de Multi Nacht Sport Man in aanvullende ondersteuning voor je leefstijl. Belangrijke voedingsstoffen in de nachtformule zijn de vetoplosbare vitaminen (A, D, E, K) en de mineralen zink en selenium. Bovendien zijn gemberwortel en passiebloem onmisbaar in de nachtvariant.

Vitamine D is goed voor spieren en botten

Voor sporters is vitamine D een belangrijke voedingsstof. De zonnevitamine speelt een rol in weefselgroei, heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en is goed voor de werking van de spieren. Het biedt ondersteuning bij het behoud van soepele, sterke spieren.

Vitamine D is samen met vitamine K belangrijk voor de calciumstofwisseling en daarmee het behoud van sterke botten. Vitamine D zorgt voor een goede opname van calcium uit voeding, terwijl vitamine K helpt bij de calciumopname in de botten.

In de Multi Nacht Sport Man zit een vitamine D dosering van 20 mcg. Buiten de wintermaanden is het hierdoor vaak niet nodig om een apart vitamine D supplement te gebruiken.

Zink & Selenium: mannenmineralen

De mineralen zink en selenium mogen niet ontbreken in een multivitamine voor mannen. Ze dragen bij aan de productie van zaadcellen, waarbij selenium specifiek de beweeglijkheid van het zaad ondersteunt. Beide mineralen zijn goed voor zowel de spermakwaliteit als de vruchtbaarheid van de man.

Naast hun rol bij de voortplanting bieden zink en selenium extra voordelen. Ze helpen het immuunsysteem en ondersteunen de normale haargroei. Zink speelt bovendien een belangrijke rol bij het handhaven van normale testosteronwaarden in het bloed.

Gember ondersteunt de darmwerking**

Gember is een kruid met een unieke smaak dat zowel in de keuken als voor andere doeleinden wordt gebruikt. Dit komt door de aanwezigheid van bioactieve verbindingen zoals gingerol. Gember speelt onder andere een rol in de spijsvertering doordat het goed is voor een normale maagfunctie en de darmwerking.**

Het keukenkruid is goed voor de darmpassage en biedt ondersteuning bij de vertering van eiwitten in de darmen.** Gember is ook in te zetten bij een opgeblazen gevoel na het eten.** Dit maakt het een ideale keuze voor sporters die vaak eiwitten consumeren.

Passiebloem is goed voor de nachtrust**

Het passiebloem extract in de nachtformule helpt om lekker te slapen.** De alkaloïden harmine en harmaline zijn de belangrijkste actieve bestanddelen van deze natuurlijke rustgever.** Deze stoffen hebben een gunstige invloed op de slaapfunctie doordat ze helpen om lichaam en geest te ontspannen.** Passiebloem helpt om uitgerust wakker te worden, wat belangrijk is voor sporters.**

Shopping Cart 0
No products in the cart.

Verwen je dierbaren

Verwen de mensen van wie je houdt met een heerlijke behandeling of arrangement van onze haarkliniek en geweldige haargroeiontspanningstherapie. Geef een haarcadeaubon voor verschillende behandelingen en pakketten cadeau! Geef de haarbehandeling bijvoorbeeld als cadeau voor een verjaardag, Valentijnsdag, huwelijk, Vaderdag, Moederdag, Kerst, Sinterklaas of gewoon als productpakket. Bent u op zoek naar een gelegenheid voor uw bedrijf om een ​​origineel cadeau te geven, medewerkers, klanten te feliciteren of collega’s te belonen? Ook de haargroeibehandelingen zijn een goed voorbeeld van een perfect cadeau! De haarbehandelingen zijn ook te combineren met mooie geschenkverpakkingen waarin u een selectie van onze topproducten voor haarverzorging voor elk klimaat kunt plaatsen.