Klantenservice
+31 6 17 36 30 17

Giftcard
Meer informatie

Extra voedingsstoffen voor de gezondheid van moeder en kind

  • Foliumzuur in de dosering aanbevolen door Gezondheidsraad & verloskundigen
  • Quatrefolic®: beste foliumzuur wereldwijd beschikbaar
  • Met B-vitaminen voor het energieniveau

Vitaminen en mineralen uit voeding

Een gevarieerd dieet is essentieel om voldoende vitaminen en mineralen uit voeding te halen. Zorg er dus voor dat je varieert met verse, onbewerkte voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit, vis, vlees, peulvruchten, zuivel, noten, pitten en zaden, voor een optimale voedingswaarde. Als je zwanger bent zijn er echter wel wat nutriënten die om extra aandacht vragen:

  • Foliumzuur: vooral groene groenten zoals spinazie, boerenkool en tuinbonen zijn goede bronnen. Ook volkoren graanproducten, vlees en zuivel bevatten foliumzuur.
  • Omega 3: DHA is een belangrijke bouwstof voor de ogen en hersenen van de foetus. Het advies is om twee keer per week (vette) vis te eten als je zwanger bent. Kies voor forel, zalm of tilapia.
  • Calcium: te vinden in zuivel, groene groenten en volkoren graanproducten.
  • Jodium: zit vooral in brood, zuivel, eieren en vis.
  • IJzer: dierlijke voeding zoals vlees en vis en plantaardige producten zoals volkoren graanproducten peulvruchten en spinazie.

Daarnaast zijn er dingen waarvan je beter niet te veel kan eten zoals rauwe producten, leverproducten, bepaalde vissoorten, koffie, drop en sojaproducten 

Multi Dag Mama

De Multi Dag Mama is ontwikkeld voor vrouwen met een kinderwens, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. De formule bevat daarom ingrediënten die belangrijk zijn rondom de zwangerschap zoals foliumzuur, choline en ijzer. Verder ondersteunt een volledig B-complex het energieniveau. Iets wat jij in deze periode goed kunt gebruiken!

Hoge dosering foliumzuur zoals aanbevolen door verloskundigen

Verloskundigen bevelen een suppletie van 400 mcg foliumzuur per dag aan gedurende het verloop van de zwangerschap. Verschillende complicaties die zich kunnen voordoen tijdens de zwangerschap zijn namelijk verwant aan een ontoereikend foliumzuurgehalte. Foliumzuursuppletie verhoogt de folaatstatus van de moeder. Een lage folaatstatus van de moeder is een risicofactor voor het ontstaan van een open ruggetje bij de zich ontwikkelende foetus.

Aangezien het vier weken duurt voordat foliumzuur is opgenomen in je lichaam, geldt de aanbeveling al vanaf het moment dat je zwanger wilt worden. Foliumzuur draagt bij tot de vorming van de placenta en de groei van de foetus.

Quatrefolic®: beste foliumzuur wereldwijd

Quatrefolic® heeft een superieure biologische beschikbaarheid ten opzichte van de vaak gebruikte vormen van foliumzuur. Reguliere foliumzuurvormen moeten eerst worden omgezet in 5-MTHF voordat ze functioneel zijn voor het lichaam. Quatrefolic® is de reeds omgezette vorm 5-MTHF, waardoor het lichaam geen verdere hulpnutriënten nodig heeft om het effect van foliumzuur te ervaren.

Choline

Moedermelk bevat veel choline. Dit komt omdat pasgeboren baby’s nog geen choline kunnen produceren. Tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode is er daarom een verhoogde behoefte aan choline. We hebben daarom aan de Multi Dag Mama 110 milligram choline toegevoegd.

B-vitaminen voor het energieniveau

De Multi Dag Mama is samengesteld met een volledig vitamine B-complex, wat de natuurlijke energie in het lichaam activeert. Daarnaast zijn B-vitamines goed voor het concentratievermogen, ondersteunen het immuunsysteem en helpen bij vermoeidheid.

Vitamine B6 in de veiligste vorm

Er zijn twee vormen die in supplementen worden toegepast, pyridoxine en P5P. Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht blijkt dat bijwerkingen van hoge doseringen B6 vooral toe te schrijven zijn aan pyridoxine. We kiezen daarom alleen voor de veilige vorm P5P in onze producten. Bovendien gebruiken we alleen veilige doseringen. In de Multi Dag Mama zit 1,8 milligram B6, ver onder de maximale aanvaardbare dagdosering van 21 milligram. 

Actieve vorm B12 

Vitamine B12 kunnen we in verschillende vormen binnenkrijgen. In ons lichaam worden deze vormen omgezet tot methylcobalamine, de actieve vorm van B12 (zie figuur 1 ). Deze omzettingsprocessen kunnen per persoon echter verschillend verlopen. De Multi Dag Mama bevat daarom uitsluitend de actieve vormen die niet meer omgezet hoeven te worden. Hierdoor zijn ze direct bruikbaar voor ons lichaam.

Multi Nacht Mama

’s Nachts wil jij als (aanstaande) moeder ontspannen en slapen. De Multi Nacht Mama bevat een aantal belangrijke nutriënten die jou rondom de zwangerschap ondersteunen zoals vitamine D, vitamine C en ijzer. Ook hebben we bij deze formule gekozen voor bètacaroteen, de veilige voorloper van vitamine A, en calcium uit rode alg.

Vitamine D voor botten en spieren

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Deze voedingsstof is van belang voor het behoud van sterke botten, heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, is goed voor de spieren en helpt de tanden sterk te houden.

Vitamine D en vitamine K zijn partners in crime voor de calciumhuishouding. Samen spelen ze een rol bij de calciumopname in de botten en de botaanmaak. Vitamine D draagt er toe bij dat calcium uit voeding wordt opgenomen. 

100% vegan

De vitamine D3 in de Multi Nacht Vrouw is afkomstig uit algen, waardoor het geschikt is voor veganisten. Normaal gesproken wordt het nutriënt gewonnen uit schapenwol, maar Vita-algae D® is 100% plantaardig. Met een dosis van 20 microgram is het meestal niet nodig om een apart vitamine D-supplement in te nemen.

Goed opneembare calcium uit Rode Alg 

Door hun unieke structuur zijn rode algen in staat om mineralen uit zeewater op te nemen, waaronder een grote hoeveelheid calcium. Ze bevatten daarnaast onder andere ook magnesium, kalium en fosfor. Deze alg wordt in het Engels dan ook toepasselijk chalk weed (‘kalkwier’) genoemd.

Duurzaam gewonnen Aquamin®

Aquamin® vindt zijn herkomst in de zeebodem van de westkust van Ierland en de noordwestkust van IJsland. Deze Atlantische wateren zijn vrij van vervuiling, helder en buitengewoon mineraalrijk. Deze rode alg wordt uitsluitend op duurzame manier gewonnen. In 2016 won Aquamin® in de categorie Healthy Ageing de Ingredient of the Year Award.

IJzer & vitamine C

IJzer ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes, helpt bij een normaal zuurstoftransport en speelt een rol in het proces van weefselgroei. Het is dan ook belangrijk om hier voldoende van binnen te krijgen tijdens de zwangerschap. Als je twijfelt of je voldoende ijzer binnenkrijgt kun je dit met je verloskundige overleggen.

Door de combinatie met vitamine C wordt de opname van ijzer verhoogd. Samen ondersteunen ze bovendien het immuunsysteem en het behoud van een heldere geest. De Multi Mama bevat een ruime dosering vitamine C (130 mg in Dag, 100 mg in Nacht), waardoor het vaak niet nodig is om apart bij te suppleren.

Shopping Cart 0
No products in the cart.

Verwen je dierbaren

Verwen de mensen van wie je houdt met een heerlijke behandeling of arrangement van onze haarkliniek en geweldige haargroeiontspanningstherapie. Geef een haarcadeaubon voor verschillende behandelingen en pakketten cadeau! Geef de haarbehandeling bijvoorbeeld als cadeau voor een verjaardag, Valentijnsdag, huwelijk, Vaderdag, Moederdag, Kerst, Sinterklaas of gewoon als productpakket. Bent u op zoek naar een gelegenheid voor uw bedrijf om een ​​origineel cadeau te geven, medewerkers, klanten te feliciteren of collega’s te belonen? Ook de haargroeibehandelingen zijn een goed voorbeeld van een perfect cadeau! De haarbehandelingen zijn ook te combineren met mooie geschenkverpakkingen waarin u een selectie van onze topproducten voor haarverzorging voor elk klimaat kunt plaatsen.