Klantenservice
+31 6 17 36 30 17

Giftcard
Meer informatie

haaruitval vrouwen

Haaruitval bij vrouwen op voorhoofd voorkomen

Niets is vervelender dan last hebben van haaruitval. Vooral voor vrouwen kan dit aanzienlijke impact hebben op het zelfbeeld, juist omdat dit minder gewoon is, en minder vaak voorkomt dan bij mannen. En al helemaal als het gaat om haarverlies voorhoofd van een vrouw, waar haarverlies het snelst in het oog valt. Maar het goede nieuws is dat er wat aan te doen is! Hier gaan wij eerst in op de oorzaken van haaruitval, en daarna op wat jij zelf kunt doen tegen haaruitval en wat wij als MysaHairClinics voor jou kunnen betekenen. Samen zorgen we ervoor dat haaruitval op voorhoofd bij vrouwen verleden tijd is.

Oorzaken van haaruitval bij vrouwen op voorhoofd

Er zijn veel verschillende oorzaken die kunnen bijdragen aan haaruitval op voorhoofd bij vrouwen. We lichten er vier voor je uit.

Stress
Stress is een bekende oorzaak van haaruitval. Maar hoe werkt dat precies? Bij stress neemt de hoeveelheid adrenaline toe in je lichaam. Door ophoping van adrenaline in de talgklieren, ontstaat er een overproductie aan melkzuur. Te veel melkzuur is schadelijk voor je haren omdat het de groei van het haar afremt en soms zelfs geheel stopzet. Hierdoor kan er haaruitval bij vrouwen op voorhoofd ontstaan.

Medicatie
Er zijn een tal van medicijnen op de markt met als bijwerking haaruitval.

Chemotherapie
Haaruitval komt veel voor bij chemotherapie. Dit komt door de cytostatica (geneesmiddelen die inwerken op de celdeling). Deze cytostatica werken remmend op de deling van cellen, niet alleen op de kankercellen, maar ook op de haarcellen. Zo ontstaat er haaruitval bij chemotherapie. Tegenwoordig kun je soms in aanmerking komen voor hoofdhuidkoeling tijdens de chemotherapie, dit zorgt ervoor dat je minder tot geen last van haaruitval hebt.

Frontale fibroserende alopecia

Frontale fibroserende alopecia, ofwel FFA, is een vorm van haaruitval aan de voorzijde en zijkanten van de hoofdhuid. Deze vorm van haaruitval op en rond het voorhoofd is bekend geworden tijdens de uitreiking van de Oscars, toen Chris Rock een opmerking maakte over het haar van de vrouw van Will Smith, die vervolgens door het lint ging. Dit geeft wel aan hoe gevoelig deze kwestie ligt. Frontale fibroserende alopecia komt het vaakst voor bij vrouwen in de postmenopauze. Op dit moment is FFA moeilijk te behandelen.

Wat kun je doen tegen haarverlies

In sommige gevallen is het mogelijk om zelf iets te doen tegen haarverlies op voorhoofd als vrouw. We zetten een aantal tips die je zelf kunt toepassen voor je op een rij.

Reduceer stress
Zoals we al eerder schreven, is stress een bekende oorzaak van haaruitval. Haaruitval bij vrouwen op voorhoofd kan door het reduceren van de stress al flink verminderen of zelfs gestopt worden. Maar wat zijn goede manieren om stress onder controle te krijgen? De beste manier om dat te doen is door te ontspannen. Online kun je veel verschillende ontspanningsoefeningen vinden. Doe dit dagelijks. Ook kan sporten je helpen om je goed te ontspannen. Tegelijkertijd helpt sporten je om in het moment te zijn en niet over stressgerelateerde onderwerpen na te denken.

Zeg ‘nee’ tegen verzorgingsproducten met chemicaliën

Er zijn veel verzorgingsproducten op de markt waarin chemicaliën verwerkt zitten die je haar aantasten en beschadigen. Dit kan leiden tot een aanzienlijke haaruitval bij vrouwen op voorhoofd. Gebruik deze producten dan ook zo min mogelijk, of koop verzorgingsproducten zonder chemicaliën, die ook nog eens beter voor het milieu zijn.

Zorg goed voor je lichaam

Door gebalanceerd te eten en genoeg vitamines binnen te krijgen, verminder je de kans op haaruitval. Daarnaast ga je je ook nog eens beter voelen wanneer je goed voor jezelf zorgt.

Wat kan MysaHairClinics voor jou betekenen?

Ben je ten einde raad en blijft jouw haar uitvallen? Dan willen we je graag helpen. Samen met jou kijken we naar jouw persoonlijke situatie en welke rol haarverlies daarin speelt. We bieden voor jou een op maat gemaakte oplossing of behandeling aan. Zo hebben we bijvoorbeeld de ‘The Hair Growth Therapy Treatment  for Females’. Deze behandeling stimuleert de haargroei, ook op plekken waar het haar al uitgevallen is, of er geen haar zichtbaar meer is. Naast onze behandeling, geven we ook graag advies over hoe jij jouw prachtige haren weer terugkrijgt en begeleiden we je in dit proces.

Samenvatting

Er zijn verschillende oorzaken voor haaruitval bij vrouwen op voorhoofd: stress, bijwerkingen van medicatie of chemotherapie. Gelukkig kun je in sommige gevallen zelf wat doen tegen haarverlies. Zo kun je zorgen voor meer ontspanning in je leven, gebruik maken van verzorgingsproducten zonder chemicaliën en gewoon goed voor je lichaam zorgen. Ook kunnen wij van MysaHairClinics jou helpen. Zo hebben we een behandeling adviseren en geven we je advies en begeleiding om jouw hoofdhuid te verzorgen. Samen voorkomen we haarverlies op voorhoofd als vrouw. Maak nu een afspraak online of neem contact met ons op.

Shopping Cart 0
No products in the cart.

Verwen je dierbaren

Verwen de mensen van wie je houdt met een heerlijke behandeling of arrangement van onze haarkliniek en geweldige haargroeiontspanningstherapie. Geef een haarcadeaubon voor verschillende behandelingen en pakketten cadeau! Geef de haarbehandeling bijvoorbeeld als cadeau voor een verjaardag, Valentijnsdag, huwelijk, Vaderdag, Moederdag, Kerst, Sinterklaas of gewoon als productpakket. Bent u op zoek naar een gelegenheid voor uw bedrijf om een ​​origineel cadeau te geven, medewerkers, klanten te feliciteren of collega’s te belonen? Ook de haargroeibehandelingen zijn een goed voorbeeld van een perfect cadeau! De haarbehandelingen zijn ook te combineren met mooie geschenkverpakkingen waarin u een selectie van onze topproducten voor haarverzorging voor elk klimaat kunt plaatsen.